Wespan ajatuksia

Mitä jos?

Kuvitellaan peliä, otetaan mikä tahansa peli. Kyseinen peli toimii tiettyjen sääntöjen ja tietyn teeman sisällä. Mitä jos ihmiselämä onkin vain yksi tällainen peli, loputtomien pelien joukossa? Tiedetään, että muilla ihmisillä on oma kokemuksensa, oma kehonsa, oma ympäristönsä jne... Mutta mitä jos myös Maapallo on vain yksi pelialusta, mitä jos on olemassa Maapallo 2.0 ja Maapallo beta 6.12 jossa Hitler on Amerikan presidentti.

Kuulostaa aika hullulta vai mitä? Kyllä, voi kuulostaa, varsinkin tämän teeman sisältä jota elämme nyt. Kuitenkin monet tiedemiehet kuten esim. Michio Kaku, ovat tulleet siihen tulokseen, tai ainakin näkevät mahdollisena, että on olemassa rinnakkaistodellisuuksia. Todellisuuksia jossa toinen sinä ei mennytkään sinä kuuluisana päivänä töihin, ja tästä johtuen loppuelämäsi on ihan erilainen, muutitkin eri kämppään, tapasit ihan eri ihmisiä ja kaveripiirisi oli ihan erilainen.

Tieteelliset teoriat kvanttifysiikasta ja rinnakkaistodellisuuksien olemassaolosta, yhdistettynä aikojemme filosofisiin näkökulmiin siitä, että kaikki on yhtä + näkemys siitä, että kaikkeus on loputon kokemus jolla ei ole alkua eikä loppua. Reinkarnaatioteorian mukaan tämä ihmiselämä on vain yksi kokemus useiden elämien joukossa. Karman lain mukaan jos varastat joltain, joudut tässä tai tulevassa elämässä kokemaan varkauden uhrin aseman. Karman lakikin on kuitenkin vain yksi teema, yhdenlainen uskomisjärjestelmä.

Tiede, uskonto ja henkisyys ovat kaikki tapoja elää ja koittaa ymmärtää todellisuuttamme, todellisuutta joka on aivojemme tuottama simulaatio/tulkinta ympäröivästä atomisopasta. Materialistinen tiede pyrkii ymmärtämään biologisen lihakehon toimintoja, kun taas filosofia ja psykologia porautuu eri osa-alueille. Meditaation ja esim. psykedeelien (aineiden jotka vaikuttavat ja modifoivat tietoisuutta) on huomattu tuovan jonkinlaista syvempää kuvaa todellisuudestamme, jotain paljon laajempaa kuvaa kuin tämä nykyelämämme tässä ihmiskehossa. Myös kvanttifysiikan kehittyminen auttaa ymmärtämään lihakehomme (/Ihmiselämän) toimintaa syvemmällä tasolla.

Ihmiskeho on kaikkeuden ilmentymä, keho joka tottelee tiettyjä lakeja, mutta on lopulta samaa atomisoppaa kuin esim. aurinko tai galaksi, atomit ovat vain keräytyneet eri tavalla yhteen. Yhden teorian mukaan tämä kaikkeus on loputon, materiaalinen todellisuus on vain heikanjyvä loputtomassa meressä, meressä jossa on erilaisia kokemustasoja, erilaisia planeettoja, erilaisia teemoja.

Ihmiselämä rajoituksineen, tai niinä rajoituksina jotka itse on Jumalallisena tietoisena kaikkeusolentona luonut, on todella mielenkiintoinen ja hauska kokemus sinäänsä, mutta joskus se on täynnä draamaakin. Elämä on kokemus jonka päätähti sinä olet, sinussa on loputon potentiaali ihmisenä mihin tahansa. Kulttuuri kehittyy ympärilläsi, tee itse kulttuuria - älä kasva vanhaan muottiin. Ole tietoinen siitä, että olet tietoinen hallitsija ja elä tämän tietoisuuden kautta positiivista ja eheää elämää, opeta muita ja kasva ihmisenä... teet mitä tahansa, niin muista ottaa nautinto, ilo ja rauha parhaimmiksi ystäviksesi. Elämän koko kaari draamoineen ja suruineen voi olla opettava matka kohti viisasta ja positiivista elämää. Muista, että jokaisella hetkellä on mahdollisuus määritellä elämäsi uusi suunta, luoda positiivisempia asenteita ja kehittää kulttuuria.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän JyrkiParkkinen kuva
Jyrki Parkkinen

Melkein varastit mottoni!
Tuohon kysymykseen heräsin itse 50-luvun puolivälissä, kun luin Teräsmies-sarjakuvaa. Siinä esiintyi "neljännen ulottuvuuden mies", varmaan teris-sarjojen hupaisin miekkonen. Siis jo tuolloin rinnakkaistodellisuus oli tuotu sarjakuvaan.

Saduissa ja scifi-tarinoissa, sarjikset mukaan lukien, rinnakkaistodellisuudet ovat usein mukana ikäänkuin korostamattomina itsestäänselvyyksinä: Ali Baba ja Lampun Henki. Ja tietysti vanhoissa mytologioissa. Kuvastaako tämä ihmisen ikuista kaukokaipuuta, onko se sisäänrakennettu biologinen ominaisuus, vain onko kyse perimätiedosta?

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Conway, nyt kun kvanttifysiikka on mainittu, kehitti mainion työkalun olemassaolon ymmärtämiseen, "elämän pelin".

Käyttäjän JyrkiParkkinen kuva
Jyrki Parkkinen

Mainio kommentti. Tuo mieleeni vanhan kiistelyn siitä, että onko matematiikka sisäänrakennettu universumiin vai onko matematiikka "vain" yksi ihmisen kehittämä väline universumin tutkimiseen. Tätä asiaa pohditaan myös eräässä toisessa blogikeskustelussa (Esa Kärnä, Erosin kirkosta).

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Kenties matematiikkaa voisi kutsua maailman kieleksi tältä pohjalta. Ainakin kvanttifysiikka on avannut meille ovia joista filosofit eivät ole osanneet kuvitellakaan.